пʼятниця, 01 вересня 2023 08:23

Змоделюють атаку по Ірану: Ізраїль та США проведуть великі військові навчання

Змоделюють атаку по Ірану: Ізраїль та США проведуть великі військові навчання
Армії США та Ізраїлю планують спільні військові навчання. Фото: ukrinform.ua

Ізраїль найближчими місяцями планує провести кілька великих спільних військових навчань із США.

Тренування будуть зосереджені на протиракетній обороні та скоординованому нападі на Іран. Про це повідомляє Times of Israel.

Навчання плануються на тлі зниження готовності ВПС через протести добровольців-резервістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США таємно домовились з Іраном, щоб нашкодити Росії – ЗМІ

Одне із навчань підготує Ізраїль до потенційного ракетного удару з кількох фронтів. Водночас американські сили перекинуть до Ізраїлю велику кількість зенітно-ракетних батарей Patriot та інших систем-перехоплювачів.

У рамках ще одного навчання планують моделювати потенційну спільну ізраїльсько-американську атаку на ядерні об'єкти Ірану.

За даними ЗМІ, готовність ВПС Ізраїлю погіршується, оскільки тисячі резервістів, у тому числі сотні пілотів, заявили, що більше не виступатимуть добровольцями на знак протесту проти планів уряду щодо реформування судової системи.

Нові винищувачі США, здатні нести ядерну зброю, базуватимуться у Великій Британії вже цього року. Дві ескадрильї F-35 As були розгорнуті на орендованій США базі ВПС Лейкенхіт у Саффолку.

Літаки-невидимки призначені для проведення тактичних ядерних бомбардувань і здатні виконувати польоти у повітрі та збирати розвіддані.

Зараз ви читаєте новину «Змоделюють атаку по Ірану: Ізраїль та США проведуть великі військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі