пʼятниця, 14 вересня 2018 16:05

Злісний ідіотизм, припорошений кокаїном - як світ відреагував на інтерв'ю Петрова та Боширова
25

13 вересня 2018-го в ефірі російського телеканалу Russia Today вийшло інтерв'ю з підозрюваними в отруєнні Скрипалів Олександром Петровим і Русланом Бошировим.

25 хв. Маргарита Симоньян, журналістка і головна редакторка телеканалу, спілкувалась із чоловіками, які представились такими іменами.

Що сказали підозрювані:

- знайшли телефон і подзвонили відомій журналістці самі.
- Олександр Петров і Руслан Боширов - їхні справжні імена.
- на фотографіях, оприлюднених британськими спецслужбами 5 вересня 2018-го, зображені вони.
- чоловіки працюють у фітнес-індустрії, консультують людей, як правильно харчуватися. Їздять до Європи, вивчають ринок, дивляться на новинки БАДів, вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Повертаються до Росії та вирішують питання, як доставити їх до країни. Вони - бізнесмени середньої руки.
- 2-3 березня дійсно їздили до Солсбері, щоб подивитись на 123-метровий шпиль "Солсберецького" собору і перший у світі годинник.
- Хоча ні. Хотіли насправді відвідати Лондон. У Солсбері застрягли через снігопад.
- Солсбері - "нормальне туристичне місто".
- Не знають, чи були біля будинку Скрипалів, бо не знають, де він розташований.
- Вони - "нормальні мужики".
- Ні, жіночі парфуми в сумці не везли. Вони ж "нормальні мужики".
- Прийшли на телебачення дати інтерв'ю, яке побачить вся країна і світ, бо бояться "за себе, за життя, за близьких і людей, які їх знають".
-"Жити разом - це веселіше, це простіше". Тому зняли в готелі в Солсбері один номер на двох.
- Прилетіти до Женеви - це прилетіти до Женеви. Це нормально.
- Вони завжди разом. Навіть одним коридором через одного митника, поліцейського проходять.
- Хто вбив Скрипалів - важко сказати.
- Чоловіки просто хочуть сховатися і спокійно відсидітися. Хочуть, щоб їх залишили у спокої.

Що почули журналісти та оглядачі незалежних російських ЗМІ:

"Спроба виправдатися ще більш бездарна, ніж саме безуспішне отруєння. Зараз у ГРУ (або ще якійсь конторі), напевно, йде шалена робота в фотолабораторії: терміново ліплять знімки Петрова та Боширова в соборі Солсбері. Але це - як мертвому припарки, навіть якщо "липа" буде переконлива.

Лінія оборони - ну, це вже зовсім жест відчаю - прозорі натяки на гомосексуальні стосунки пари шпигунів. "Гонима меншість"?! Так, дружок, Батьківщина тебе завжди відпустить".

Артем Троїцький, журналіст:

"Ось зараз сиджу і переглядаю ролик із "Петровим і Бошировим". Все-таки це, вибачте мій французький, неймовірна лажа. І тут тільки 2 варіанти. Перший: робили поспіхом на коліні. Другий - вони там у своїх надвисоких кабінетах і на суперважливих посадах – клінічні... Зовсім. У найпрямому сенсі цього слова."

Дмитро Гудков, політик:

"Зміст репліки Путіна про петрова-боширова полягав не в тому, що він вірить у невинність, а в тому, що він бере їх під захист і опіку, це зрозуміло. Те, що цей путінський (черговий) фак, показаний Заходу".

Олександр Мельман, телекритик:

" Руссо туристо, обліко морале, ферштейн? Нічого не ферштейн. Вони так налякані, що досі незрозуміло, брешуть або кажуть правду.

— Це ви отруїли Скрипалів?

— Та ми їх знати не знаємо.

— Але ви проходили повз його будинок?

— Може, проходили, може, ні, хто ж розбере. Ще раз: не знаємо ми ніякого Скрипаля! І що тепер з нами буде?
...
Справу зроблено. Володимир Володимирович сказав "треба" - хлопці відповіли "є".

Кирило Рогов, політичний оглядач:

"Над сьогоднішнім інтерв'ю Петрова і Боширова впору плакати – це ж скільки убогих технологів на високій зарплаті писали сценарій для цієї вистави?
...
У той час, як у країні котрий рік відбувається погіршення соціально-економічної ситуації та рівень життя населення продовжує падати, чинна влада кожен рік збільшує суму бюджетних коштів, виділених на держпропаганду."

Кримлівський мамкоїд, Телеграм-канал

"Російське мистецтво переживає важкі часи. Кіно – гівно, актори, режисери... Хто подивився телевізор – той в цирку не сміється. Розбирати інтерв'ю з Петровим і Бошировым серйозно – несерйозно.

І далі весь світ буде обговорювати тільки це – як 2 розвідника з Росії зробили камінг-аут.
...
Справжня біда Росії в тому, що в країні не залишилося професіоналів. Ні зрадника отруїти не можуть, ні замести сліди, ні геїв зіграти, ні сценарій красивої казки про туристів-культуристів написати. Господи! У Росії розучилися навіть брехати! Країну гублять дилетанти, а вам смішно, що у 2 мужиків у багажі жіночі парфуми".

Антон Орех, оглядач

Як відреагували у Британському МЗС:

"Заплутування питання та брехня. Уряду очевидно, що ці люди - офіцери російської військової розвідки ГРУ і що вони використовували надзвичайно токсичну незаконну хімічну зброю на вулицях нашої країни", - сказав представник МЗС Великобританії.

Як відреагували соціальні мережі:

Реакція соціальних мереж на інтерв'ю Петрова-Боширова
Фото: depo.ua
Реакція соціальних мереж на інтерв'ю Петрова-Боширова
Реакція соціальних мереж на інтерв'ю Петрова-Боширова
Реакція соціальних мереж на інтерв'ю Петрова-Боширова
Реакція соціальних мереж на інтерв'ю Петрова-Боширова

12 вересня 2018-го російський президент Володимир Путін заявив, що підозрювані в отруєнні Сергія Скрипаля і його доньки Юлії Олександр Петров і Руслан Боширов є цивільними особами. Закликав їх прийти до ЗМІ та розповісти про себе.

Зараз ви читаєте новину «Злісний ідіотизм, припорошений кокаїном - як світ відреагував на інтерв'ю Петрова та Боширова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі