пʼятниця, 20 вересня 2019 08:25

Замість шамана виганяти Путіна збираються його прихильники

Замість шамана виганяти Путіна збираються його прихильники
Прихильники Габишева продовжать його шлях, щоб вигнати Путіна. Фото:religionpravda.com.ua

Маршрут якутського шамана Олександра Габишева вирішили продовжити його супутники.

Той декілька місяців тому заявив, що піде пішки до Москви, щоб "вигнати Путіна із Кремля", повідомляє "Радіо Свобода".

Шаман пройшов територією Забайкальського краю і Бурятії. 19 вересня його затримали поліцейські. В МВС Росії кажуть, що шамана відправлять назад до Якутська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські шамани будуть боротися з лісовими пожежами

Прихильники шамана, що приєдналися до нього в дорозі, перебралися з території Бурятії в Іркутську область. Вони заявляють, що 20 вересня планують продовжити шлях Габишева.

Про зникненя шамана розповіли в соцмережах у ніч на 19 вересня. Слідчий комітет Росії і МВС регіону довго не коментували затримання шамана, але потім підтвердили. Правоохоронці кажуть, що шамана підозрюють у злочині на території Якутії, але про що йде мова не уточнюють.

Олександр Габишев у березні розпочав свій похід із далекосхідного Якутська до Москви, щоб "вигнати" Путіна з Кремля у 2021 році. Він називав президента Росії "породженням темних сил", з яким під силу впоратися тільки шаману. Відео з проповідями шамана набрали більше ніж мільйон переглядів. Мітинги за участю Габишева в Забайкаллі і Бурятії зібрали по кілька сотень людей.

Байкальські шамани з організації "Хухе Мунхе Тенгері" - "Вічно синє небо" провели ритуал, під час якого спалили п'ять верблюдів. Відео про жертвоприношення з'явилося на ютубі, прокуратура Ангарська почала перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Замість шамана виганяти Путіна збираються його прихильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі