четвер, 03 березня 2022 18:50

Захоплене росіянами Придністров'я привело війська у бойову готовність

Захоплене росіянами  Придністров'я привело війська у бойову готовність
Придністров'я привело війська у бойову готовність. Фото: Nexta

захопленому росіянами Придністров'ї війська привели у бойову готовність.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко підтвердив підозрілу активність військ Придністров'я, а також Білорусі біля кордонів України. Але це поки маневри, сказав у ефірі одного з телеканалів.

"Станом на зараз з'явилось дві подібні історії. Про те, що білоруси з червоними знаками маневрують на кордоні з Україною. Друге – це про маневри на Придністров'ї. Ми повинні розуміти, що це спеціально робиться, щоб відтягувати наші сили", - сказав Денисенко.

Пояснив, що є дві оперативні частини: одна – це наступ росіян на Одесу. І тому Придністров'я має тримати достатньо великі контингенти, щоб не пропустити теоретично можливий наступ із Придністров'я. І друга – це білоруси, які відтягують наші війська, щоб ми не могли західні наші частини підтягнути до Київської області. І там допомогти остаточно розтрощити армаду, яка застрягла в наших бородянських лісах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ворог обстрілює Енергодар, де атомна електростанція. Йому чинять спротив

Він додав, що Україна не може не брати цю інформацію до відома, проте й панікувати через це теж не варто.

"Поки що це все маневри, щоби відтягнути наші частини, щоби ми не могли збільшити нашу потужність на тих напрямках, де ми воюємо безпосередньо з Російською Федерацією", - сказав радник міністра.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Захоплене росіянами Придністров'я привело війська у бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі