четвер, 29 жовтня 2020 16:20

За можливу корупцію арештували суддів Верховного суду

За можливу корупцію арештували суддів Верховного суду
Верховний суд Словаччини / nsud.sk

У Словаччині заарештували ряд високопоставлених суддів

Співробітники Словацького національного кримінального агентства NAKA провели операцію під кодовою назвою "Вічура" - затримали представників судової гілки влади. Про це пише польська Gazeta Prawna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков сказав, хто розбиратиметься зі скандальним КСУ

За даними ЗМІ, серед затриманих, ексзаступниця глави Верховного суду Ярміла Урбанцова, суддя Верховного суду Юзеф Колкунов і ексзаступниця голови Окружного суду Братислави Катаріна Бартласка. Затримали також відомого адвоката Зорослава Коллара. У словацьких ЗМІ писали, що його вважали тим, хто може врегулювати будь-яку справу в суді.

Представники NAKA і прокуратури наразі не висунули офіційних звинувачень. ЗМІ пишуть, що вірогідно суддів звинувачують у корупції і неправомірному впливі на рішення інших судових органів.

У березні в Словаччині затримали колишню заступницю міністра юстиції Моніку Янковську. Місцеві журналісти-розслідувачі пишуть, що напередодні операції "Вічура", Янковська 9 год давала свідчення у будівлі спеціальної прокуратури під Братиславою. За їх словами, колишня урядовиця домовлялася про умови мирової угоди і свідчила у справах про суддівські злочини.

"Ми обіцяли, що закон буде однаковий до всіх. У поліції та прокурорів розв'язані руки, і можуть розслідувати будь-чиї злочини. Читати новину про затримання вірогідно корумпованих суддів було приємно", - сказав прем'єр країни Ігор Матович.

Матович додав, що в країні триває очищення судової системи, яке обов'язково доведуть до кінця.

Зараз ви читаєте новину «За можливу корупцію арештували суддів Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі