четвер, 04 травня 2023 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

За "атакою України" на Кремль "стоять" США – речник Путіна

За "атакою України" на Кремль "стоять" США – речник Путіна
Кремль звинуватив США в "атаці" безпілотників по своїй будівлі. Фото: "РИА Новости"

У Кремлі виступили з новою заявою щодо нібито атаки будівлі адміністрації президента Росії дронами.

Тепер Москва вирішила покласти відповідальність за "удар" і на Сполучені Штати Америки. Слова прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова цитує російське провладне видання "РИА Новости".

Пєскову поставили питання, чи стоять, на думку Кремля, за "атакою" дронів США.

"Безумовно. Такі рішення – визначення цілей та засобів – це все диктується Києву з Вашингтона", – відповів речник Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Гаазі: ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира

Він заявив, що спроби Києва та Вашингтона "відхреститися" від нібито причетності до "атаки" БПЛА на Кремль "сміховинні".

"Ми добре знаємо, що рішення про такі "теракти" приймаються не у Києві, а у Вашингтоні. Найчастіше навіть цілі визначає не Київ, а Вашингтон. Не щоразу Києву дають право у виборі засобів. У Вашингтоні мають чітко розуміти, що ми це знаємо", – сказав речник.

За його словами, Москва розглядає "найрізноманітніші варіанти" відповіді на нібито українську атаку на Кремль.

"Може йтися тільки про продумані і такі, що відповідають інтересам країни, кроки", – додав Пєсков, не уточнивши, що має на увазі.

3 травня у пресслужбі Кремля заявили, що українські безпілотники "намагалися завдати удару" по кремлівській резиденції Володимира Путіна. Атаку Кремль назвав "спланованою терористичною акцією" і "замахом на президента Росії".

Командування Збройних сил України та президент Володимир Зеленський причетність до атаки спростовують. На думку ​​радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, Росія готує масштабний теракт.

Сполучені Штати Америки заявили, що збирають факти інциденту з безпілотником у Москві.

Аналітики ISW вважають, що Росія, ймовірно, інсценувала атаку на Кремль, щоб донести інформацію про війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для ширшої мобілізації суспільства.

Зараз ви читаєте новину «За "атакою України" на Кремль "стоять" США – речник Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі