вівторок, 25 лютого 2020 19:36

З Китаю хочуть евакуюватися шестеро українців

З Китаю хочуть евакуюватися шестеро українців
Ще шість українців хочуть евакуюватися з Китаю. Фото: t1.ua

Шестеро громадян України хочуть евакуюватися з китайської провінції Хубей і міста Ухань.

Загалом в регіоні, який є епіцентром спалаху коронавірусу, наразі перебуває 39 українців. Про це повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко.

"Посольству відомо про перебування 39 громадян України в місті Ухань і провінції Хубей. Бажання поки виявили шість громадян України", - сказав Коваленко.

За його словами, йдеться про трьох громадян, які не змогли потрапити на борт літака під час попередньої евакуації, а також ще про трьох українців, які змінили свою думку.

Дипломат нагадав, що минулого разу через підвищення температури тіла українців не пустили на борт літака і вони залишилися в Ухані. Посольство України в Китаї надає їм всебічну допомогу, в тому числі, фінансову та організаційну.

"Зараз вони знаходяться на постійному медичному огляді. Стан здоров'я задовільний. Медичні служби міста Ухань постійно контролюють їх самопочуття, перевіряють на можливу наявність коронавірусу. Зараз тести мають негативний результат, але, з огляду на небезпеку цього вірусу, проводяться повторні дослідження", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: в Україні посилюють заходи безпеки

Коваленко зазначив, що крім міста Ухань і провінції Хубей, інші китайські провінції повністю або частково відкриті для пересування. У провінції Хубей без спеціального дозволу не можна пересуватися не тільки між містами, а й виходити на вулицю.

20 лютого евакуйовані з Китаю українці прибули додому. Їх поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «З Китаю хочуть евакуюватися шестеро українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі