неділя, 22 жовтня 2017 17:30

ВООЗ скасувала призначення диктатора Роберта Мугабе послом доброї волі

ВООЗ скасувала призначення диктатора Роберта Мугабе послом доброї волі
Про призначення Мугабе послом доброї волі стало відомо у п'ятницю, 20 жовтня. Фото: Reuters

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус завив, що скасовує призначення президента Зімбабве Роберта Мугабе послом доброї волі ВООЗ у Африці.

Гебрейесус змінив своє рішення через негативну реакцію правозахисників, а також після консультації з урядом Зімбабве, повідомляє Reuters.

"Я уважно вислухав усіх, хто висловив занепокоєння, та вивчив питання, про які вони говорили. Я також порадився із урядом Зімбабве, і ми дійшли висновку, що таке рішення якнайкраще відповідатиме інтересам ВООЗ", — йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада схвалила медреформу із платною медициною

Про призначення Мугабе послом доброї волі стало відомо у п'ятницю, 20 жовтня.

Передбачалося, що президент Зімбабве займатиметься боротьбою з незаразними хворобами (раком, хворобами серця, дихальної системи, діабетом та іншими). Рішення розкритикували групи, які займаються розвитком охорони здоров'я і захистом прав людини, назвавши Мугабе корупціонером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівську премію з хімії присудили за метод заморозки

Робертові Мугабе 93 роки, він є президентом Зімбабве з 1987 року, його неодноразово звинувачували у диктаторстві, порушенні прав людини і придушеннях політичної опозиції. З 2003 року Мугабе перебуває під санкціями США.

Посли доброї волі ВООЗ – це "відомі особистості зі світу мистецтва, літератури, розваг, спорту та інших сфер суспільного життя", які вносять вклад в "привернення уваги до проблем охорони здоров'я і їх вирішення". Послів призначають на дворічний термін.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ скасувала призначення диктатора Роберта Мугабе послом доброї волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі