неділя, 08 жовтня 2023 16:00

Влада Ізраїлю помилилася щодо планів ХАМАС - ЗМІ

Влада Ізраїлю помилилася щодо планів ХАМАС - ЗМІ
Ізраїльтяни думали, що ХАМАС не зацікавлений у нападі. Фото: eastnews.ua

Влада Ізраїлю помилково вважала, що ХАМАС не зацікавлений у провокуванні повномасштабної війни.

Великий провал розвідки призвів до нападу терористів, пише The Telegraph.

Ізраїльські чиновники не знали про плани комбінованого ракетного нападу та нальотів на південь.

В оцінці спецслужб минулого тижня зробили висновок, що ХАМАС не хотів "ставити під загрозу минулі досягнення, які покращили життя жителів Гази". Йдеться про економічні стимули, пропоновані Ізраїлем Сектору Газа для послаблення напруженості. Палестинцям могли надати дозволи на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок ударів по Ізраїлю

Військові чиновники визнали, що у майбутньому необхідно обговорити, що пішло не так, але зараз вони повністю зосереджені на битві з ХАМАС.

"Це був провал розвідки. Інакше й бути не могло. Це був провал у сфері безпеки, який підірвав те, що вважалося агресивним та успішним багаторівневим підходом Ізраїлю до Сектора Гази", - сказав колишній високопоставлений чиновник США та аналітик аналітичного центру Атлантичної ради Джонатан Панікофф.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики почали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАСу захоплювали території, вбивали людей й брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Зараз ви читаєте новину «Влада Ізраїлю помилилася щодо планів ХАМАС - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі