четвер, 25 липня 2024 06:53

Винищувачі США та Канади перехопили бомбардувальники РФ і Китаю

Винищувачі США та Канади перехопили бомбардувальники РФ і Китаю
Винищувачі США і Канади перехопили біля Аляски російські та китайські військові літаки. Фото: pixabay.com

Біля узбережжя Аляски американські та канадські винищувані перехопили кілька російських та китайських бомбардувальників.

Інцидент стався вчора, 24 липня, повідомило сьогодні у Twitter (X) керівництво Північноамериканського командування повітряно-космічної оборони (NORAD).

"NORAD виявив, відстежив і перехопив два російські військові літаки Ту-95, а також два китайські бомбардувальники H-6. Літаки РФ та КНР діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ). Борти залишалися в міжнародному повітряному просторі та не входили в суверенний повітряний простір США чи Канади", - йдеться в заяві відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два американські бомбардувальники вперше пролетіли біля кордонів РФ

Дії російської та китайської військової авіації не розглядали як загрозу, додали у NORAD.

"Перехоплення здійснювали винищувачі NORAD зі Сполучених Штатів Америки і Канади", - розповіли в північноамериканській аерокосмічній обороні.

Китайські літаки H-6 (Xian H-6) є ліцензійними копіями КНР радянських реактивних бомбардувальників Ту-16.

NORAD є унікальним двонаціональним командуванням між США і Канадою. Воно використовує багатошарову захисну мережу із супутників, наземних і бортових радарів, а також винищувачів у безперебійній сумісності для виявлення та відстеження літаків.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі США та Канади перехопили бомбардувальники РФ і Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі