пʼятниця, 04 листопада 2022 11:49

Винищувачі Південної Кореї "зустріли" військові літаки КНДР

Винищувачі Південної Кореї "зустріли" військові літаки КНДР
КНДР і Південна Корея підняли в повітря десятки військових літаків. Фото: Public Domain

У п'ятницю, 4 листопада, Корейська народно-демократична республіка (КНДР) підняла у небо 180 військових літаків. Їх виявили у різних місцях повітряного простору,

Південна Корея на такі дії КНДР відреагувала дзеркально, пише Yonhap News Agency.

За даними видання, Південна Корея по тривозі підняла у небо майже 80 винищувачів та реактивних літаків-невидимок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України прокоментувало запуск балістичних ракет Північною Кореєю

Літаки Північної Кореї виявили у небі між 11:00 та 15:00 за місцевим часом. Судна перебували над внутрішніми районами країни та біля західного та східного узбережжя, повідомили в Об'єднаному комітеті начальників штабів (JCS).

КНДР різко протестує проти спільних авіаційних навчань Південної Кореї та США "Пильний шторм", які тривають з 31 жовтня. У них беруть участь приблизно 240 літаків, зокрема, вдосконалені реактивні літаки-невидимки F-35.

11 жовтня в КНДР заявили, що провели імітацію ядерних ударів по Південній Кореї.

У відповідь на ядерні погрози у США попередили КНДР, що будь-яка ядерна атака проти союзників Америки призведе до "кінця режиму" Кім Чен Ина.

2 листопада КНДР вперше запустила балістичну ракету через морський кордон Південної Кореї в бік Японського моря. Згодом стало відомо, що таких ракет було випущено щонайменше 10. Південна Корея назвала це вторгненням.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі Південної Кореї "зустріли" військові літаки КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі