неділя, 05 червня 2022 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові в Білорусі відпрацювали подолання водної перешкоди - Генштаб

Військові в Білорусі відпрацювали подолання водної перешкоди - Генштаб
Загроза вторгнення Білорусі в Україні все ще залишається високою. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Терміни проведення перевірки бойової готовності підрозділів білоруської армії продовжили до 11 червня.

"У рамках зазначених заходів у Брестській області провели контрольно-тактичне заняття з підрозділами бригади сил спеціальних операцій. Відпрацювали питання дій підрозділів у міських умовах, а також подолання водної перешкоди", - повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 5 червня.

Також нагадали, що на Волинському та Поліському напрямках зберігатися загроза ракетних та авіаційних ударів із Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь віддавала наказ про наступ на Україну, але ніхто його не виконав - Тихановска

На Сіверському напрямку агресор обстріляв з артилерії об'єкти інфраструктури в районах населених пунктів Старикове та Катеринівка Сумської області. Також населеного пункту Кам'янська Слобода Чернігівська області, за даними Генштабу.

"Для уточнення розташування позицій наших військ ворог провів повітряну розвідку БПЛА у визначених районах Сумської та Чернігівської областей", - повідомляє Генштаб.

Росія може відкрити "другий фронт" на київському напрямку, врахувавши помилки лютого та березня. Їх окупанти зробили під час першого наступу на Київ, повідомив представник Київської бригади територіальної оборони Андрій Ковальов.

За його словами, на кордоні з Білоруссю сконцентровані нові підрозділи російських військових, сформовані батальйонно-тактичні групи.

Зараз ви читаєте новину «Військові в Білорусі відпрацювали подолання водної перешкоди - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі