субота, 01 липня 2023 11:24

Військові кораблі РФ зафіксували біля Японії

Військові кораблі РФ зафіксували біля Японії
Нещодавно про активність російських військових кораблів повідомляв Тайвань. Фото: ВМС

У водах поблизу японської префектури Окінава та неподалік Тайваню фіксували кораблі ВМФ Росії.

За попередні чотири дні Міністерство оборони Японії зафіксувало два кораблі РФ, повідомляє Reuters.

"27 червня два фрегати класу "Стерегущий" вперше були помічені за 70 кілометрів на південний захід від острова Японії Йонаґуні, в префектурі Окінава, неподалік Тайваню. Кораблі рухалися водами між Йонаґуні і Тайванем, вирушили на схід і востаннє були помічені в п'ятницю, 30 червня, у водах між островами Міяко і Окінава. Японія відправила два кораблі для спостереження за російськими суднами", ‒ заявили у відомстві.

У вівторок росЗМІ повідомляли, що кораблі Тихоокеанського флоту Росії увійшли у південні райони Філіппінського моря для виконання завдань в межах далекого морського переходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові кораблі зафіксували біля узбережжя Тайваню

Уряд Токіо заявляв, що неодноразова російська військова активність поблизу японської території викликає "серйозне занепокоєння" щодо національної безпеки Японії. Зокрема країну турбують спільні навчання РФ із китайськими силами.

Японія планує дозволити експорт деяких видів військової техніки на тлі російського повномасштабного вторгнення до України.

Уряд країни організував консультації, на яких правлячим партіям пояснили, що деякі види озброєння можуть експортуватися без порушення суворих національних правил експорту зброї. Прикладами дозволеної для експорту продукції вважають легкові та вантажні автомобілі без озброєння, машини спостереження та тральщики сил самооборони.

Зараз ви читаєте новину «Військові кораблі РФ зафіксували біля Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі