середа, 19 травня 2021 11:55

Від коронавірусу в країні за день померли 50 лікарів

Від коронавірусу в країні за день померли 50 лікарів
Родичі і члени сім'ї сумують після того, як отримали тіло пацієнта, який помер від Covid-19 в Делі / Getty Images

Під час другої хвилі пандемії, яка триває в Індії, країна вже втратила щонайменше 270 лікарів, які померли від Covid-19. 50 із цих смертей сталися в один день - у неділю, 16 травня.

Президент Індійської медичної асоціації, доктор Дж. Джаялал сказав, що велика кількість лікарів і медиків усе ще не вакциновані. З-поміж лікарів, які померли з січня, майже 97% не були вакциновані. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія зупинила експорт вакцин до жовтня - причина

"З різних причин тільки 66 відсотків медиків Індії пройшли повну вакцинацію. Індія втрачає своїх солдатів, які ведуть війну з вірусом на передовій, і уряд має ставитися до них, як до мучеників", - каже доктор Джаялал.

Друга хвиля призвела до того, що Індія стала епіцентром Covid-19. У результаті загальна кількість інфікованих у країні перевищила 25,2 млн, а загиблих - понад 279 тис. Інфраструктура охорони здоров'я країни завалилася. Навіть таким великим містам, як-то Нью-Делі й Мумбаї, бракує кисню, ліків, основних медичних приладів і персоналу.

Доктор Джаялал каже, що зареєстровані випадки смерті 270 лікарів, найшвидше, не показують реальну картину. Фактична кількість може бути на 20-30% вищою.

В Індії приблизно 1,2 млн лікарів на 1,366 млрд населення. Кількість лікарів, призначених для лікування Covid-19, значно менша. За даними 2018 року в Делі, яке вважають найкращим містом для життя в Індії за показниками здоров'я, був один лікар на 2203 особи. У країні вакциновано орієнтовно 40,7 млн осіб, а це 3% населення. Першу дозу вакцини отримали 184 млн індійців.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу в країні за день померли 50 лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі