вівторок, 18 травня 2021 16:46

Індія зупинила експорт вакцин до жовтня - причина

Індія зупинила експорт вакцин до жовтня - причина
Індія припинила експорт вакцин до жовтня 2021 року. Фото: Reuters

Влада Індії не відновить експорт вакцин від коронавірусу до інших країн аж до жовтня 2021 року. Раніше планували експортувати препарати в червні.

Про це повідомили джерела агентства Reuters.

"Ми не маємо офіційно постачати всім країнам, оскільки не зобовʼязані це робити. Це було внутрішньо обговорено, і ми просили деякі країни не очікувати на експортні зобовʼязання, з огляду на поточну ситуацію в Індії", — розповів один зі співрозмовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворий на коронавірус самоізолювався на дереві, щоб не заразити сім'ю

За словами інших джерел видання, точні терміни відновлення експорту можуть змінюватися залежно від того, як швидко Індія зможе контролювати другу хвилю спалахів коронавірусу.

Глобальна ініціатива COVAX уклала угоду з одним із найбільших виробників вакцин у світі – індійським Serum Insitute. Завод мав доправити 1,1 млрд доз вакцин AstraZeneca та Novavax. Через брак вакцин Індія ще наприкінці березня тимчасово обмежила експорт препарату AstraZeneca.

В Індії 17 травня зафіксували рекордну кількість смертей від наслідків захворювання на коронавірус. За добу в Індії зафіксували 263 533 хворих осіб. Загальна кількість інфікованих становить понад 25,2 млн. Від коронавірусу померли 278 тис.

Зараз ви читаєте новину «Індія зупинила експорт вакцин до жовтня - причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі