четвер, 27 вересня 2018 06:06

Вертольоти, басейни, театр: як живеться у найдорожчому будинку світу
4

Індійський мільярдер Мукеш Амбані, 61 рік, живе в найдорожчому будинку у світі. Він коштує $ 1.3 млрд і має 27 поверхів. 600 працівників обслуговують сім'ю бізнесмена 5 чоловік. На даху будинку є три вертольоти, в середині - кілька басейнів та театр. Всім цим користується найбагатший чоловік Індії, його дружина Ніта і їхні троє дітей Ананта, Акаша та Іші.

Амбані управляє нафтовими та газовими компаніями Reliance Industries. Сьомий раз поспіль він очолює список найбагатших людей Індії. У 2017 році його назвали найбагатшою людиною Індії за версією журналу "Форбс". Минулого року його статки оцінили в майже $ 45 млрд, пише Metro.

Найдорожчий будинок світу обслуговують 600 працівників
Фото: metro.co.uk
Найдорожчий будинок світу обслуговують 600 працівників
Найдорожчий будинок світу обслуговують 600 працівників
Найдорожчий будинок світу обслуговують 600 працівників

Його будинок названий на честь міфічного острова Антилія. Скляна будівля виситься над містом, у якому живуть 20 млн жителів.

"Це сучасний будинок з індійським серцем, - каже Ніта, дружина бізнесмена. - Ми збудували його на вершині, щоб у ньому було багато сонячного світла".

Технічно дорожчим за Антилію може бути лише Букінгемський палац. Але оскільки будинок королеви Англії – це володіння королівської сім'ї, то будинок Амбані можна вважати найдорожчою нерухомістю світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчий готельним номер США коштує $75 тисяч

Найдорожчу картину у світі "Сальватор Мунді" вартістю $500 млн насправді намалював учень Леонардо да Вінчі Бернардіно Луїні. Це встановили британські науковці із коледжу Вольфсона Оксфордського університету.

Зараз ви читаєте новину «Вертольоти, басейни, театр: як живеться у найдорожчому будинку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі