четвер, 10 жовтня 2024 22:13

Британські військові відправляться в Україну для навчання новобранців - ЗМІ

Британські військові відправляться в Україну для навчання новобранців - ЗМІ
Британські інструктори тренують українських військових за стандартами НАТО. Фото: Радіо Свобода

Британське військове керівництво не виключає можливості відправити своїх інструкторів в Україну.

Ці плани наразі обговорюються. Про це пише The Times із посиланням на проінформованих співрозмовників у британських та українських колах.

За їх словами, невеликі групи британських військових інструкторів можуть вирушити на захід України, щоб забезпечити інтенсивну базову підготовку новобранців перед тим, як вони відправляться на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання у Великій Британії: Генштаб показав, як українські військові вчаться вести міські бої

Це дозволило б вирішити деякі логістичні проблеми, пов'язані з відправкою українських військових на британські бази для проходження підготовки, а також заощадити кошти.

"Ми могли б провести (навчання - Gazeta.ua) там швидше. Це було б дуже далеко від лінії фронту, у відокремлених місцях, тому ризик був би набагато нижчим", – сказав один зі співрозмовників у британському оборонному відомстві.

Раніше повідомлялося про те, що країни НАТО наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил.

Україні не вистачає сил для навчання військ, а становище на полі бою погіршилося через наступ росіян. Тому українські офіційні особи звернулися до своїх американських колег і колег з НАТО з проханням допомогти в навчанні 150 000 солдатів ближче до лінії фронту для більш швидкого розгортання.

Зараз ви читаєте новину «Британські військові відправляться в Україну для навчання новобранців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі