вівторок, 08 березня 2022 16:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Вдалого полювання на окупантів: в Україну прибув один з найкращих канадських снайперів

Вдалого полювання на окупантів: в Україну прибув один з найкращих канадських снайперів
Канадський снайпер воюватиме на боці України. Фото: La Presse

В Україну приїхав воювати снайпер з Канади на прізвисько "Валі". Про це пише видання La Presse.

Він приєднається до українців у боротьбі із російськими окупантами.

Як зазначає видання, це снайпер 22-го Королівського полку Канади із позивним "Валі". За його плечима - війна з терористами ІДІЛ в Іраку та Афганістані з 2009 по 2011 рік. У 2015 році він самостійно вирушив до Іраку для боротьби зі збройним угрупованням "Ісламська держава".

"Валі" відгукнувся на заклик президента Володимира Зеленського до іноземців приєднатися до опору проти російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 тис. іноземців із 52 країн воюють за Україну

Каже, що остаточно вирішив стати на захист України, коли побачив фото зруйнованих українських міст та обстріли мирного населення. Також вплинули й кадри з обстрілами мирного населення, яких стає дедалі більше.

Снайпер приїхав до України без арсеналу. Каже, що в його рюкзаку буде протигаз, маскувальний костюм, який зазвичай використовують снайпери, бінокль та бойова куртка, яку він використав в Афганістані як бойове спорядження.

Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримати Україну у війні, яку розв'язав Володимир Путін, їдуть 20 тисяч добровольців із різних країн світу. Більшість із них – колишні військові з дуже гарною бойовою підготовкою.

Зараз ви читаєте новину «Вдалого полювання на окупантів: в Україну прибув один з найкращих канадських снайперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі