вівторок, 04 квітня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівців" Пригожина збираються вивести з України – британська розвідка

"Вагнерівців" Пригожина збираються вивести з України – британська розвідка
"Вагнерівців" в Україні можуть замінити іншими ПВК – британська розвідка. Фото: ілюстративне, facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росія сподівається знайти альтернативу приватній військовій компанії (ПВК) "Вагнера", яка відіграє значну роль у війні проти України.

Для цього командування противика працює над створенням нових ПВК. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 4 квітня.

На думку розвідки країни, РФ хотіла б поступово замінити іншими ПВК "групу Вагнера" через напругу, що виникла між російським міноборони і керівником "вагнерівців" Євгеном Пригожиним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили адміністрацію у Бахмуті і рухаються до центру – ISW

"Російське військове керівництво, схоже, хоче замінити їх іншою ПВК, яка була б більш підконтрольною йому. Проте жодна з російських приватних військових компаній з тих, про які відомо, не є співставною з "групою Вагнера" за розмірами та боєздатністю", - йдеться в огляді.

При цьому Росія, як і раніше, може вважати ПВК в Україні "зручними", оскільки вони менш пов'язані рівнем заробітної плати та неефективністю, які перешкоджають регулярній армії.

"Російське керівництво, ймовірно, вважає, що важкі втрати серед ПВК будуть більш прийнятними для російського суспільства, ніж звичайні військові втрати", – додали в огляді.

Чисельність "групи Вагнер" на російсько-українському фронті сягала 50 тис. осіб на січень 2023. Частково група фінансується коштом корупції при держзамовленнях, повідомляла британська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівців" Пригожина збираються вивести з України – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі