понеділок, 25 вересня 2023 07:36

У ВООЗ повідомили про нову епідемію

У ВООЗ повідомили про нову епідемію
ВООЗ повідомила про різке зростання випадків холери у світі. Фото: pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров'я оприлюднила оновлені дані щодо різкого підвищення випадків захворювання на холеру в усьому світі.

Захворюваність на холеру за останній рік зросла більше, ніж удвічі, повідомляє "Радіо Свобода".

"За даними ВООЗ, у 2022 році реєстрували близько 470 тис. випадків захворювання, що значно більше порівняно з 220 тис. випадків у попередньому році. Однак експерти ВООЗ 24 вересня заявили, що інформації про ситуацію все ще недостатньо. За попередньою оцінкою, організація прогнозує від 1,3 млн до 4 млн захворювань і до 143 тис. смертей щорічно", – сказано у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузін пояснив, як діятиме влада при виявленні холери

Холера – гостра особливо небезпечна інфекційна хвороба, спричинена холерним вібріоном, що викликає тяжкий гастроентерит з різким зневодненням організму та гемодинамічними розладами.

За даними ВООЗ, Афганістан, Камерун, Демократична Республіка Конго, Малаві, Нігерія, Сомалі та Сирія за рік особливо постраждали від спалахів холери на своїх територіях.

У тимчасово захоплених росіянами Скадовську та Генічеську Херсонської області липні фіксували збільшення кількості випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції. За характером протікання хвороба має ознаки холери.

Окупанти розпочали приховану вакцинацію від холери представників так званих адміністрацій і їхнього найближчого оточення.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ повідомили про нову епідемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі