середа, 05 липня 2023 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються приховати спалах холери на захоплених територіях

Окупанти намагаються приховати спалах холери на захоплених територіях
Окупаційна так звана влада не визнає збільшення кількості захворюваності, намагається приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні. Фото: pixabay.com

У тимчасово захоплених росіянами Скадовську та Генічеську Херсонської області фіксують збільшення кількості випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції.

За характером протікання хвороба має ознаки холери, повідомив уранці 5 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Окупаційна так звана влада не визнає збільшення кількості захворюваності. Росіяни намагаються приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стримують ворога на чотирьох напрямках – свіже зведення Генштабу

Водночас окупанти розпочали приховану вакцинацію від холери представників так званих адміністрацій і їхнього найближчого оточення.

На окупованих територіях Херсонщини є ймовірність виникнення епідемії.

Оскільки внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС вода могла розмити 12 кладовищ, один скотомогильник та біотермічну яму, повідомляє Центр національного спротиву.

Такі дані циркулюють у внутрішніх документах окупаційної "адміністрації" підконтрольної військам РФ території Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються приховати спалах холери на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі