неділя, 17 липня 2016 13:47

У Туреччині заарештували 51 високопоставленого військового

У Туреччині заарештували 51 високопоставленого військового

У рамках розслідування справи про спробу військового перевороту заарештований 51 високопоставлений чин Збройних сил Туреччини.

Про це повідомляє Anadolu.

Серед заарештованих, в тому числі, командувач гарнізоном Денізлі і 11-м полком спеціального призначення, генерал Каміль Озхан Озбакир.

Судові процедури щодо 58 з 105 затриманих військових чинів завершилися. 51 з них було заарештовано, а решта відпущені під підписку про не виїзд.

Заарештовані відправлені у в'язницю Ізміра. Процедури стосовно решти військовослужбовців тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із захопленої будівлі поліції в Єревані звільнили двох заручників

Як повідомлялося, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну. Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині заарештували 51 високопоставленого військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі