середа, 19 червня 2024 01:30

У похованні виявили незвичайні предмети
4

Кістки людини та середньовічні монети знайшли археологи під час розкопок на сході Угорщини.

Померлий тримав у руках срібні прибори для причастя, пише Arkeonews.

Поховання виявили поблизу штучного озера Тиса. У ньому була срібна євхаристійна чаша і тарілка для освячення хліба XII-XIV століть.

Також волонтери знайшли 70 монет XII - XIV століттю. Це виявилися віденські пенні. Через інтенсивні торговельні зв'язки вони поширилися на територію Угорського королівства після 1200 року.

В Угорщині знайшли давнє поховання
Фото: НАЦІОНАЛЬНИЙ АРХЕОЛОГІЧНИЙ ІНСТИТУТ
В Угорщині знайшли давнє поховання
В Угорщині знайшли давнє поховання
В Угорщині знайшли давнє поховання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У печері знайшли жертовник із предметами культу

Дослідження проводили у рамках проєкту Національного археологічного інституту з вивчення місця Керестецької битви між об'єднаними габсбурзько-трансільванським силами та османською армією, який відбувся в 1569 році.

"Звичайно, регіон був заселений як до, так і після цих подій, тому під час роботи ми стикаємося з артефактами кількох епох. Ці об'єкти та їхні фрагменти можна датувати від доісторичних часів до наших днів", - зазначив керівник польових досліджень, археолог Габор Бакос.

Археологи проводять розкопки у давньогрецькому місті Селінус - сучасний Селінунт, Сицилія. Науковці виявили залишки стародавніх жертвоприношень биків та оленів. Запевняють, що це перше свідчення жертвоприношень биків на Сицилії та в Селінусі, чий акрополь засипаний храмами.

Міжнародна група археологів і студентів із Нью-Йоркського та Міланського університетів розкопувала храм 13 сезонів. Під час цьогорічних розкопок знайшли храмовий вівтар VII ст. до н.е. Споруда складалася з вапнякового фундаменту і грубої цегляної платформи. Коло неї і знайшли рештки жертвоприношень.

Зараз ви читаєте новину «У похованні виявили незвичайні предмети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі