середа, 31 липня 2024 01:30

В озері знайшли уламки корабля

В озері знайшли уламки корабля
У США виявили затонулий корабель. Фото: Tamara Thomsen, State Historical Society of Wisconsin

Уламки шхуни "Маргарет А. М'юїр" виявили археологи в озері Мічиган у США.

Вона затонула 30 вересня 1893 року, пише Arkeonews.

Корабель мав довжину 40 м. Трищоглове судно було збудоване 1872 року. Його знайшли на глибині близько 15 м біля Алгоми, штат Вісконсин.

Шхуна прямувала з Бей-Сіті у штаті Мічиган до Південного Чикаго у штаті Іллінойс з вантажем солі. Але потрапила у шторм і затонула біля Алгома. Екіпаж врятувався на шлюпці.

Дослідники Брендан Бейлод, Роберт Джек і Кевін Каллен за допомогою історичних записів та гідролокатору з високою роздільною здатністю встановили місцезнаходження судна.

Корабель пролежав непоміченим понад століття і повз нього щосезону пропливають сотні рибальських човнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли затонулий корабель монголів

Археологи зробили тисячі фотографій цього місця з високою роздільною здатністю. Їх використали для створення 3D-фотограмметричної моделі, щоб віртуально дослідити затонуле судно.

Борти корабля розвалилися назовні після того, як палуба обвалилася. Але два великих якорі, ручні насоси, носову лебідку та кнехт, залишилася на місці аварії.

У Хорватії археологи ідентифікували рештки затонулого корабля. Він є найдавнішим затонулим в Адріатичному морі. Його виявили на дні біля острова Іловик. Кораблем виявилося торгове судно, яке затонуло понад 2 тис. років тому.

Зараз ви читаєте новину «В озері знайшли уламки корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі