субота, 19 березня 2022 13:58

В ООН поставили крапку у питанні про біологічну зброю в Україні

В ООН поставили крапку у питанні про біологічну зброю в Україні
В Україні немає так званих програм створення біологічної зброї, заявила заступниця генсека ООН Ідзумі Накаміцу. Фото: wikipedia.org

В ООН спростували закиди РФ про нібито існування в Україні так званих програм створення біологічної зброї.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявила заступниця генсека, верховний представник з питань роззброєння Ідзумі Накаміцу.

"Організації Об'єднаних Націй нічого не відомо про будь-які програми біологічного зброї в Україні", – заявила Накаміцу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почалася Третя світова війна, просто Захід цього ще не розуміє" - Олексій Гончаренко

Вона також нагадала, що Конвенція про біологічну зброю 1972 року забороняє розробку, виробництво, придбання, передачу, накопичення та застосування біологічної та токсинової зброї. Російська Федерація та Україна є учасниками цього договору. І додала, що біологічна зброя оголошена поза законом з моменту вступу в дію Конвенції 1975 року.

"Всі держави учасники Конвенції, а їх 183, зобов'язалися ніколи і за жодних обставин не розробляти, не виробляти, не накопичувати, або іншим чином купувати, або зберігати біологічну зброю", - зауважила заступниця генсека.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Після вторгнення Росія почала поширювати фейки про біолабораторії на території України, що фінансуються США і створюють нові види біологічної зброї.

Кремль офіційно звинуватив Україну у розробці коронавірусу, а також у роботах із збудниками африканської чуми свиней і сибіркою.

МОЗ України ще на початку березня виступило зі спростуванням цієї інформації.

Зараз ви читаєте новину «В ООН поставили крапку у питанні про біологічну зброю в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі