неділя, 25 серпня 2024 13:30

В Ізраїлі оголосили надзвичайну ситуацію

В Ізраїлі оголосили надзвичайну ситуацію
Ізраїль та "Хезболла" обмінялись обстрілами. Фото: Getty images

Армія Ізраїлю у ніч на 25 серпня сотнею винищувачів атакував тисячі цілей терористичного угрупування "Хезболла" на півдні Лівану.

У відповідь випустило 320 ракет та БПЛА по півночі Ізраїлю, повідомляє The Times of Israel.

У Лівані знищили тисячі ракетних установок. У ЦАГАЛІ кажуть, що це була превентивна операція. Вони мали знищити озброєння, яке могли використати для масштабної атаки на центральну та північну частину Ізраїлю.

"Попри те, що під прицілом терористичного угруповання перебувала центральна частина Ізраїлю, більшість ракетних установок "Хезболли", уражених ізраїльськими ВПС, були націлені на північ країни", - йдеться у повідомленні.

У "Хезболлі" кажуть, що у відповідь випустили понад 320 ракет і безпілотних літальних апаратів по північному Ізраїлю. Там це назвали відповіддю на вбивство командира Фуада Шукра під час ізраїльського повітряного удару по Бейруту минулого місяця. "Хезболла" стверджує, що її метою були 11 військових баз.

На це в Ізраїлі заявили, що під час атаки "Хезболли" з території Лівану по північному Ізраїлю випустили близько 210 ракет і близько 20 дронів. Частину снарядів перехопили, інші впали і спричинили руйнування і поранення. Багато ракет впали на відкриту місцевість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США стурбовані обміном обстрілами між Ізраїлем та "Хезболлою"

В Армії оборони Ізраїлю кажуть, що протягом ночі зафіксували підготовку ракетного комплексу "Хезболли" до обстрілу. Близько 5 ранку винищувачі почали "усунення загрози".

Під час обстрілу в Акко одна жінка отримала осколкове поранення.

"Ми усуваємо загрози ізраїльському тилу. Десятки літаків зараз атакують цілі в різних районах південного Лівану. "Хезболла" обстрілює Ізраїль ракетами і безпілотниками. Наші системи ППО, кораблі ВМС і літаки ВПС захищають небо країни, виявляють і перехоплюють загрози, і завдають ударів в будь-якій точці Лівану, де необхідно усунути загрози і завдати удару по "Хезболлі", - сказав речник ЦАГАЛу контрадмірал Даніель Хагарі.

Військове командування ізраїльської армії запровадило обмеження для населення в районі Тель-Авіва і на північ від нього. Міністр оборони Йоав Галант оголосив надзвичайну ситуацію на 48 год. на всій території країни на тлі ескалації конфлікту.

Винищувачі армії Ізраїлю у ніч на 21 серпняатакували склади зброї "Хезболли" у Лівані.

Крім того, удари були нанесені по об'єкту, який використовувався системою протиповітряної оборони "Хезболли" і становив загрозу для літаків ВПС Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі оголосили надзвичайну ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі