неділя, 12 січня 2020 19:47

В Ірані продовжуються масові протести

В Ірані продовжуються масові протести
Протестувальники вимагають відставки влади. Фото: JKL

У Ірані 12 січня продовжуються антиурядові протести, які почалися після визнання Тегераном провини у збитті лайнера МАУ.

Протестувальники вимагають відставки влади. Сотні студентів зібралися у Тегеранському університеті Шахід Бехешті та вимагають відставки влади за приховування причин катастрофи. Вони скандують: "Наш ворог не США, наш ворог - Ісламська Республіка". Про це повідомляє AP.

Іранці налаштовані дуже агресивно, вони висловлюють гнів з приводу збиття військовими літака та оманливих пояснень з боку високопосадовців Ірану у перші дні після трагедії. Також протестувальники оплакують загиблих, серед яких була велика кількість іранських студентів, які навчалися за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа літака МАУ: Україна й Іран будуть домовлятися про виплату компенсацій

Сили безпеки Ірану у великій кількості несуть службу по всій столиці країни.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки".

Зараз ви читаєте новину «В Ірані продовжуються масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі