вівторок, 01 березня 2022 23:47

В Гаазі пройдуть слухання у справі "Україна проти Росії" - назвали дати

В Гаазі пройдуть слухання у справі "Україна проти Росії" - назвали дати
У Гаазі почнуть розглядати справу "Україна проти Росії". ФОТО: pexels.com

Публічні слухання у справі "Україна проти Росії" міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй проведе 7-8 березня. Засідання проходитиме у нідерландському місті Гаага.

На слуханнях розглядатимуться "клопотання про тимчасові заходи". Їх запросила Україна, повідомляє пресслужба суду.

"Міжнародний суд, головний судовий орган ООН - проведе публічні слухання у справі щодо звинувачень у геноциді, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідіть ви окупанти на х*й!" - Ляшко заявив про вбивство росіянами лікарки

Позов проти Росії до Міжнародного суду ООН Україна подала 26 лютого. Президент Володимир Зеленський наголосив, що РФ має бути притягнутою до відповідальності.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «В Гаазі пройдуть слухання у справі "Україна проти Росії" - назвали дати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі