субота, 01 квітня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Усі мають постати перед судом: у Європарламенті зробили заяву про злочини Росії

Усі мають постати перед судом: у Європарламенті зробили заяву про злочини Росії
Президент Європарламенту Роберта Мецола виступила на саміті з нагоди річниці звільнення Бучі. Фото: armyinform.com.ua

Усі причетні до злочинів Росії в Україні мають бути притягнуті до відповідальності.

Про таку позицію Європейського парламенту заявила його президент Роберта Мецола під час саміту, присвяченого річниці звільнення Бучі від російських загарбників, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще один крок до судного дня" – західні лідери вітають рішення про ордер на арешт Путіна

"Те, що ми побачили в Бучі, назавжди залишиться з нами. Масові захоронення, вбивства, зруйновані будинки та знищені життя. Європейський парламент завжди буде за мир ‒ за справжній мир, за мир, де буде свобода і справедливість", ‒ наголосила Мецола.

Вона також зазначила, що всі, хто винний у звірствах в Бучі, Ірпені, Бородянці та інших українських містах, мають постати перед судом.

Президент України Володимир Зеленський з президенткою Молдови Маєю Санду, прем'єр-міністрами Словаччини Едуардом Хегером, Словенії Робертом Голобом, Хорватії Андреєм Пленковичем приїхали у Бучу на Київщині.

У річницю звільнення міста від російських загарбників лідери держав вшануванні пам'яті жителів, убитих під час російської окупації. Церемонія відбулася біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих.

Зараз ви читаєте новину «Усі мають постати перед судом: у Європарламенті зробили заяву про злочини Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі