пʼятниця, 11 лютого 2022 12:44

Усе через ДНК: розкрили таємницю "довгого столу" на переговорах Путіна й Макрона

Усе через ДНК: розкрили таємницю "довгого столу" на переговорах Путіна й Макрона
Макрон не захотів, щоб росіяни отримали його ДНК через ПЛР-тест, тож мусив сидіти за довгим столом. Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився від російського ПЛР-тесту на Covid-19 перед перемовинами з головою Кремля Володимиром Путіним. Тому мусив дистанціюватися від президента Росії за довжелезним столом.

Про це пише агенство Reuters із посиланням анонімні джерела в оточенні Макрона.

Співрозмовники повідомили, що Макрон мав вибір: погодитися на ПЛР-тест, проведений російською владою, і йому дозволять наблизитися до Путіна, або відмовитись і дотримуватися суворої соціальної дистанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія може піти на компроміс" - що для України означають переговори Путіна і Макрона

"Ми добре знали, що не буде рукостискання і буде цей довгий стіл. Але ми не могли змиритися з тим, що вони отримають ДНК президента", - сказало одне джерело.

Попри відмову пройти російський ПЛР-тест Макрон здав французький ПЛР-тест перед від'їздом і тест на антиген, зроблений його власним лікарем у Росії, додав співрозмовник.

"Росіяни сказали нам, що Путіна потрібно тримати в суворому медичному міхурі", - сказав він.

7 лютого в Москві Еммануель Макрон зустрічався з Володимиром Путіним. Переговори тривали понад 5 год. Путін сидів за довгим білим столом навпроти французького колеги. Стіл висміяли в мережі.

Макрон під час візиту нібито домовився з Путіним, що Росія відведе війська від українських кордонів. На які поступки за це погодився французький лідер - невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Усе через ДНК: розкрили таємницю "довгого столу" на переговорах Путіна й Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі