середа, 15 червня 2022 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну хочуть примусити до нового Мінська - політолог пояснив, кому це вигідно

Україну хочуть примусити до нового Мінська - політолог пояснив, кому це вигідно
Наміри змусити Київ до нового Мінську не досягнуть успіху, тому що вони не прийнятні для НАТО, вважає Андрій Миселюк. Фото: "Укрінформ"

Президент Франції Емануель Макрон, який заявив, що "Україні доведеться домовлятися із Росією", грає на свій внутрішній порядок денний. Нові Мінські домовленості неприйнятні для низки інших країн Європи та США. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Визначальною для Макрона є внутрішня політика. В нього на носі другий тур парламентських виборів. У першому він ледве виграв у лівого табору. Тепер у нього завдання покращити результат. Тому і говорить, що треба покращувати з Росією відносини. Вести бізнес, як це було. Це популярна повістка у Франції і Макрон змушений звертати увагу на неї", - говорить Миселюк.

Навіть після виборів не дуже багато шансів, що Макрон змінить свою риторику, наголошує політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський флот отримує поразки в Чорному морі" - Павло Лакійчук

"Франція та Німеччина - це представники "старої Європи". Вони намагаються пошвидше вирішити конфлікт та повернутися до питань, які можна вирішувати із Росією. Ці дві країни є слабкою ланкою, щоб дотиснути Кремль реально, а не на словах. Вони продовжуватимуть наполягати на думці, що Путіна не можна принижувати", – каже Миселюк.

Однак наміри примусити Київ до нового Мінська не досягнуть успіху, тому що вони неприйнятні для НАТО, вважає політолог.

"Є позиція угоди з Путіним від Німеччини та Франції, але є інша Європа - Британія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Чехія. Вони займають протилежну позицію. З другого боку, думка про скоріший мир неприйнятна для НАТО. Альянс згуртував антипутінську коаліцію. І зараз не прийме позиції, що Україна має віддати частину своєї території. Цього не приймуть США, тому що зараз також стоїть питання Китаю, який загрозливо дивиться у бік Тайваню. Всі ці країни не допустять "Мінська-3". На цьому ж стоїть і наше політичне керівництво", – говорить Миселюк.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна буде змушена вести переговори з Росією. Захід допомагатиме Україні, але не вступатиме у війну.

Раніше Зеленський розкритикував намагання канцлера Німеччини Олафа Шольца "зберегти рівновагу" у відносинах між Києвом і Москвою. Президент України також закликав Шольца бути однозначнішим у відносинах з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Україну хочуть примусити до нового Мінська - політолог пояснив, кому це вигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі