понеділок, 16 травня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Українських бійців навчають стріляти зі словацьких гаубиць Zuzana 2

Українських бійців навчають стріляти зі словацьких гаубиць Zuzana 2
Українські військові проходять навчання у Словаччині. Фото: ілюстративне, facebook.com/CinCAFU

У Словаччині українські військові навчаються користуватися словацькими самохідними установками Zuzana 2.

Але поки що угоду про їхній продаж Україні не уклали, заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у коментарі Aktuality.

"Я можу підтвердити - і ви перші, кому я це підтвердив , - що навчання українців на цій техніці вже йде, тому є серйозний і дуже інтенсивний інтерес", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймасштабніші за 30 років: в Естонії стартують навчання НАТО

Після того, як підпишуть угоду на купівлю самохідних гаубиць, деякі з них можуть бути доставлені в Україну майже одразу.

"Слід зазначити, що це машини, які перебувають у виробництві. Тобто якісь ми повинні віддати одразу або в найближчі тижні. А якісь потім у найближчі місяці", - заявив Надь.

За його словами, поступово українські бійці повинні отримати, щонайменше, вісім одиниць самохідних гаубиць. Також словацький міністр назвав три напрямки, на яких зараз зосереджена міжнародна допомога Україні - це наземні технології, системи протиповітряної оборони і протитанкові керовані ракети.

У Німеччині українські військові вчаться користуватися самохідними артилерійськими установками калібру 155 мм. Це буде перше важке озброєння, яке Німеччина передасть Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українських бійців навчають стріляти зі словацьких гаубиць Zuzana 2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі