середа, 01 серпня 2018 20:48

Українські миротворці відбили атаку терористів

Українські миротворці відбили атаку терористів
Українські вертолітники забезпечують порядок у Косово. Фото: УН

У центральноафриканській державі Конго повстанці напали на миротворчу місію ООН, де служать українські військові.

Табір був розташований в аеропорту Mavivi. Бійці відбили напад повстанців. Двоє військових з Малаві та Танзанії отримали поранення. Українці не постраждали, передає "24 канал".

"Сьогодні наші гвинтокрили МІ-8 здійснюють доставку підкріплення піхотних підрозділів Південно-Африканської Республіки для уникнення подальших таких ситуацій та проведення операції з зачистки прилеглих районів", – розповів прес-офіцер 18-го ОВЗ Володимир Фітьо.

Українські вертольоти МІ-24 з розбомбили табір повстанців. МІ-8 десантував 150 бійців, які знищили табір терористів та захопили ще дві бази. Частину нападників взяли у полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські миротворці повертаються додому із Ліберії

Командування міжнародної операції відзначило вертолітників ЗСУ. Завдяки їм у Конго вдається втримувати відносну стабільність.

Протистояння у Конго триває з 1994. Між собою воюють дві народності тутсі і хуту, які почергово приходять до влади і влаштовують геноцид своїм опонентам. Зараз при владі військові хуту, які контролюють природні ресурси.

За 24 роки протистояння в Конго щонайменше 5 мільйонів цивільних загинуло. ООН ввела сюди миротворчу місію за 5 років після початку конфлікту.

Впродовж 26 років український контингент брав участь у миротворчих операціях у Косово, Боснії і Герцеговині, Східній Славонії, Анголі, Македонії, місії ОБСЄ у Косово, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, півострів Превлака Хорватія, Кувейті, Сьера-Леоне, місії ОБСЄ у Грузії, Придністров'ї, Іраку, Лівані, Єфіопії та Єритреї, місії ООН у Грузії, Судані, Кот-д'Івуарі та Демократичній Республіці Конго.

Зараз ви читаєте новину «Українські миротворці відбили атаку терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі