середа, 13 вересня 2023 19:15

Українські біженці міняють Польщу на Німеччину. Які головні причини

Українські біженці міняють Польщу на Німеччину. Які головні причини
У Німеччині зросла кількість біженців з України. Фото: pixabay.com

З серпня минулого року кількість зареєстрованих українських біженців в Польщі зменшилася на понад 350 тис. осіб.

Водночас у Німеччині кількість біженців зросла на понад 410 тис. Про це з посиланням на дослідження міграційної платформи EWL повідомила "Європейська правда".

Згідно з даними Євростату, на кінець червня цього року у Німеччині зареєстрували приблизно 1,1 млн громадян України, тоді як у Польщі ‒ майже 975 тис.

"Це означає, що з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася на понад 350 тисяч. осіб, а в Німеччині – зросла на понад 410 тис. в той самий час", ‒ сказано у дослідженні.

Наявність друзів і знайомих у Німеччині, вищі заробітки та соціальні виплати є основними причинами, чому українські біженці залишають Польщу і їдуть до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія скоротила витрати на біженців з України: ЗМІ назвали причину

Дослідження показує, що на рішення біженців переїхати з Польщі до Німеччини найбільше вплинув соціальний фактор – наявність друзів і знайомих у Німеччині (43%).

Також серед факторів ‒ матеріальні питання, а саме привабливіші соціальні виплати в Німеччині (42%), можливість накопичення більших заощаджень (38%) і пропозиції роботи з вищою зарплатою (27%).

Загалом опитали 400 повнолітніх громадян України, які приїхали до Польщі після початку війни, отримали статус тимчасового захисту у Польщі, а потім виїхали до Німеччини.

За даними Організації Об'єднаних Націй, Польща прийняла найбільше біженців із України – 1,5 млн осіб.

Через повномасштабну російську агресію з України виїхали 6,2 млн громадян, сказала заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Зараз ви читаєте новину «Українські біженці міняють Польщу на Німеччину. Які головні причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі