середа, 04 жовтня 2017 14:53

Українці в Польщі створили бізнес-імперію з нелегального виготовлення сигарет

Українці в Польщі створили бізнес-імперію з нелегального виготовлення сигарет
Українців звинувачують у незаконному виготовленні приблизно 52 млн штук сигарет і більше 2 т тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих / фото: Еспресо.TV

У Польщі 53 громадянина України звинувачують у незаконному виготовленні сигарет на суму понад €1 млн.

Організували цілу бізнес-імперію в Мазовецькому воєводстві, пише "Польське радіо".

"В районні суди в Жирардо і Гродзиску Мазовецького воєводства надійшли обвинувальні акти проти 53 громадян України. Їх звинувачують у незаконному виготовленні приблизно 52 млн штук сигарет і більше 2 т тютюну вартістю понад 4,7 млн злотих (понад €1 млн - Gazeta.ua)", – йдеться в повідомленні.

Для незаконного виготовлення і фасування українці використовували приміщення в населених пунктах поблизу столиці Польщі. В селі Ксьонженице був склад, де працювала машина для виробництва сигарет, в місцевостях Милянувек і Медзиборове сигарети розфасовували у пачки по 20 штук, а в місцевості Беньовец був склад для зберігання. Продукцію фасували в коробки білоруських марок Premier, Magnat і Jinling.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вугілля з Донбасу переправляють до Польщі

За словами представника прокуратури Лукаша Лапчинського, обвинувальний акт стосується періоду з вересня 2015-го до кінця січня 2016 року.

"Обвинувачених затримали 27 січня 2016 року в ході розслідування Окружної прокуратури у Варшаві спільно з відділом по боротьбі з організованою економічною злочинністю Центрального слідчого бюро поліції у Варшаві", – заявив прокурор.

У Польщі пропонують внести закон про заборону пропагування ідеологію ОУН-УПА. Про це заявив лідер опозиційної Польської селянської партії (PSL) Владислав Косіняк-Камиш.

Зараз ви читаєте новину «Українці в Польщі створили бізнес-імперію з нелегального виготовлення сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі