середа, 04 жовтня 2017 10:52

У Польщі хочуть карати за ідеологію ОУН-УПА

У Польщі хочуть карати за ідеологію ОУН-УПА
Розгром пам'ятника УПА в польському селі Грушовичі у 2016 році / фото: уніан

У Польщі пропонують внести закон про заборону пропагування ідеології ОУН-УПА.

Про це заявив лідер опозиційної Польської селянської партії (PSL) Владислав Косіняк-Камиш, пише "Укрінформ".

Проект закону передбачає також внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті . Зокрема, йдеться про додавання до каталогу злочинів проти поляків чи громадян Польщі іншої національності злочинів, скоєних українськими націоналістами у період з листопада 1917-го до 31 липня 1990 року. Такого роду випадки у PSL пропонують карати штрафом, а також ув'язненням до двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прославлення УПА не є ключовою проблемою для нас" - польський міністр

У липні 2016 року Сейм Польщі прийняв резолюцію щодо Волинської трагедії, назвавши її "геноцидом польського народу" і встановивши 11 липня Національним днем пам'яті. Цього року в Польщі вперше відзначили цю дату на державному рівні.

Польща пропонувала президенту України Петру Порошенку відмовитися від героїзації представників Організації українських націоналістів (ОУН) і Української повстанської армії (УПА). Про це заявив в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант" міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі хочуть карати за ідеологію ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі