пʼятниця, 22 вересня 2017 15:15

В Україну не пустили підручник з РФ, в якому славлять Сталіна

В Україну не пустили підручник з РФ, в якому славлять Сталіна
В Україну не пустили підручник з англійської мови, де прославляли Йосипа Сталіна / фото: Naked Science

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну пропагандистський російський підручник з англійської, в якому прославляли радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Комітет не видав дозвіл на ввезення з Росії книжки Яна Клима "700 нових усних тем з англійської мови" для школярів, повідомляє прес-служба відомства.

В підручнику були розміщені тексти, в яких прославляли диктатора Сталіна.

"Експерти звернули увагу на тексти, з яких російське видавництво ТОВ "Хіт книга" скомпонувати посібник для вивчення англійської мови учнями одинадцятих класів середніх шкіл, ліцеїв і гімназій. Зокрема, один з текстів присвячений Йосипу Сталіну, прославлянню його диктаторських методів: "У дуже короткий проміжок часу він зумів зробити з аграрної країни дійсно сильну державу. Ймовірно, це було б неможливо без сильного, але жорсткого характеру, який був у Сталіна, і величезної кількості російських людей, які віддали свої життя на благо країни", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві відкрили пам'ятник Сталіну

В іншому тексті про історію Росії сказано, що "перша руська держава включала в себе Київ, Новгород, Владимир".

Введення акцизних марок для книжок, які поставляються з Російської Федерації в Україну, дозволить органам влади ефективніше боротися з контрабандою незаконної друкованої продукції до нашої держави, а також додатково захистить українських книговидавців.

Зараз ви читаєте новину «В Україну не пустили підручник з РФ, в якому славлять Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі