середа, 08 травня 2024 12:41

Суд проти Трампа щодо секретних документів відкладено - суддя назвала аргументи

Суд проти Трампа щодо секретних документів відкладено - суддя назвала аргументи
У США відклали судовий процес у справі Дональда Трампа. Фото: gettyimages.com

Судовий процес у справі проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо секретних документів відкладено на невизначений термін.

Таке рішення ухвалила суддя Ейлін Кеннон, посилаючись на необхідність "належної підготовки", повідомляє FT.

Суддя Кеннон, призначена Трампом на посаду у 2020 році, скасувала попередню дату розгляду справи 20 травня. Вона заявила, що не буде приймати рішення про нову дату протягом деякого часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас був секс" - порнозірка дасть свідчення у справі проти Трампа

Видання зазначає, що нинішній судовий процес у справі про гроші "за мовчання" проти Трампа, швидше за все, буде єдиним, з яким зіштовхнеться ймовірний кандидат від республіканців до президентських виборів у листопаді.

При цьому Кеннон заявила, що існує безліч взаємопов'язаних досудових питань, які необхідно вирішити, і було б "необачно та непослідовно" поспішати з розглядом справи.

Вона також призначила низку досудових слухань на кінець липня.

Справу про документи деякі правознавці вважають найсильнішою з чотирьох кримінальних справ, порушених проти Трампа.

Її розгляд нині призупинено, поки Верховний суд США вирішує питання про президентський імунітет Трампа на тлі його дій, вчинених під час перебування на посаді.

Колишньому президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд.

Суддя у кримінальному процесі про підкуп порнозірки оштрафував його на $1 тис. за неповагу до суду. Це вже 10 випадок, коли Трампа штрафують за порушення наказу про нерозголошення інформації.

Зараз ви читаєте новину «Суд проти Трампа щодо секретних документів відкладено - суддя назвала аргументи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі