пʼятниця, 03 червня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Великій Британії оголосили про поставку Україні "невизначеної кількості" РСЗВ

У Великій Британії оголосили про поставку Україні "невизначеної кількості" РСЗВ
Велика Британія оголосила про передачу Україні ракетних систем. Фото: ілюстративне, pixabay.com

Велика Британія передасть Україні реактивні системи залпового вогню M270.

Узгодили поставку невизначеної кількості пускових установок, які можуть стріляти ракетами з точним наведенням на відстань до 80 км. Про це оголосив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи битиме Україна американськими РСЗВ по РФ: Подоляк відповів

Додав, що українські бійці також пройдуть навчання у Великій Британії для використання цього обладнання.

Воллес додав, що рішення про надання систем було прийнято в тісній співпраці з урядом США, який заявив про поставку Україні сучасних ракетних систем HIMARS. Ці дві ракетні системи подібні. Відмінність полягає в тому, що американська система має колеса, тоді як британська, побудована в США, працює на гусеницях.

У міноборони США розповіли, що ракетну артилерійську систему з боєприпасами HIMARS заздалегідь розмістили в Європі. Зробили це, щоб якнайшвидше доставити українцям. У рамках нового пакета військової допомоги США буде чотири системи HIMARS, розповів заступник міністра оборони з питань політики Колін Каль.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії оголосили про поставку Україні "невизначеної кількості" РСЗВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі