середа, 17 липня 2024 14:13

У Великій Британії назвали держави, які становлять смертельну загрозу для НАТО

У Великій Британії назвали держави, які становлять смертельну загрозу для НАТО
Найбільшою загрозою назвали Китай, Росію, Іран та КНДР. Фото: pixabay.com

Смертельну загрозу для Великої Британії та всього блоку НАТО становлять Китай, Росія, Іран та Північна Корея.

Про це сказав керівник стратегічного огляду оборонного потенціалу Великої Британії Джордж Робертсон, повідомляє Bloomberg.

"Ми маємо справу зі смертоносним квартетом країн, які все більше працюють разом", - наголосив він.

Ця заява є важливою, оскільки проведений під керівництвом Робертсона огляд задасть курс оборонної політики нового лейбористського уряду Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із новим прем'єром Великої Британії. Лондон озвучив меседж Путіну - фото

Представники британського Міноборони кажуть, що документ щодо цього буде опублікований на початку 2025 року. До нього увійде план дій щодо досягнення мети, поставленої прем'єр-міністром Кіром Стармером - виділення 2,5% від ВВП на оборону.

Робертсон був генеральним секретарем НАТО з 1999 до 2003 року і раніше обіймав посаду міністра оборони за прем'єрства Тоні Блера. Він буде керувати оборонним оглядом нового уряду Великої Британії разом з колишнім радником президента США та експертом з питань РФ Фіоною Гілл та колишнім командувачем Об'єднаного командування сил Великої Британії Річардом Берронсом.

Лідер Лейбористської партії Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королем. Того ж дня він провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським.

Британський прем'єр підтвердив, що Україна може використовувати ракети Storm Shadow для знищення військових цілей на території Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії назвали держави, які становлять смертельну загрозу для НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі