четвер, 06 серпня 2020 08:34

У Туреччині почався новий сплеск захворюваності на Covid-19

У Туреччині почався новий сплеск захворюваності на Covid-19
У Туреччині повідомляють про новий сплеск коронавірусу. Фото: unsplash.com

Уряд Туреччини занепокоєний статистикою нових випадків захворювання на Covid-19 у країні: два дні поспіль щоденний показник зараження перевищує 1000.

Про це з посиланням на The Guardian повідомляє ТСН.

У червні в Туреччині пом'якшили більшість карантинних обмежень. Їх запроваджували в країні від моменту першого зафіксованого випадку Covid-19 у березні та після максимальних показників у квітні, коли добова кількість підтверджених випадків коронавірусу перевищувала 5 тис.

Однак, після майже місяця стабільних добових показників, менших за 900, міністр охорони здоров'я Фахреттін Коса заявив, що впродовж останніх 24 годин у країні зафіксували 1178 нових випадків коронавірусу. В попередню добу в Туреччині позитивний результат тесту отримали 1083 людини.

Очільник турецького МОЗ висловив стурбованість з цього приводу та закликав громадян дотримуватися запобіжних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео побиття української топмоделі на турецькому пляжі

Коса завив, що "перша хвиля дійшла до пляжів", оскільки турки та іноземні туристи їдуть до курортних берегів країни. Однак, найбільше збільшення кількості передачі інфекції відчули в Анкарі, де "пандемічні лікарні та їхні реанімаційні відділення заповнені на 100 відсотків".

Від початку спалаху в Туреччині нову коронавірусну інфекцію підхопили 236 112 людей, 5 784 з яких померли від ускладнень захворювання, а понад 219 тисяч - одужали.

Молодь, яка гуляє по нічних клубах і пляжах, призводить до зростання кількості нових випадків коронавірусу в усьому світі. Частка людей віком від 15 до 24 років серед заражених зросла втричі приблизно за 5 місяців, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині почався новий сплеск захворюваності на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі