вівторок, 09 лютого 2021 10:37

У світі знову виявили спалах вірусу Еболи

У світі знову виявили спалах вірусу Еболи
У Конго новий спалах вірусу Еболи. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго оголосило про новий спалах Еболи в місті Бутембо, провінція Північне Ківу.

У листопаді 2020 року на території провінції повідомили про припинення поширення вірусу, пише ВООЗ.

У місцеву лікарню звернулась дружина фермера, яка скаржилась на симптоми вірусу Еболи. Вона померла 3 лютого. Відомо, що жінка контактувала приблизно з 70 людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конго виявили невідому науці хворобу

Вірус передається людині від дикої тварини. Першими симптомами Еболи є раптова лихоманка, біль у горлі, м'язові та головні болі. Після цього починається блювання, діарея, висипка, порушення функцій нирок і печінки, внутрішні та зовнішні кровотечі.

У березні 2020-го ВООЗ заявила про завершення епідемії цього вірусу.

1-й випадок захворювання людини вірусом Ебола був зареєстрований на території сучасної ДР Конго 1976 року. Смертність під час перших спалахів сягала 90%. Завдяки появі вакцини ця цифра скоротилася майже до 40%. Найбільший спалах вірусу Ебола за кількістю інфікованих стався у 2014—2016 роках у Західній Африці. Число жертв перевищило 11 тис.

Зараз ви читаєте новину «У світі знову виявили спалах вірусу Еболи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі