субота, 28 січня 2023 20:00

У Швеції проблеми зі вступом до НАТО

У Швеції проблеми зі вступом до НАТО
Після спалення Корану у Швеції почались проблеми з переговорами щодо НАТО. Фото: eastnews.ua

Після спалення Корану у Стокгольмі тристоронні переговори щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО з Туреччиною зупинились.

У коментарі Expressen про це сказав міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом.

"Події останніх тижнів тимчасово призупинили цей процес. Але, звичайно ж, ми, як і раніше, вважаємо, що без виконаного меморандуму ми не виконаємо свою частину роботи, і тому уряд зараз також докладає час і зусилля для просування цього процесу", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські агенти розгорнули в Швеції масштабну спецоперацію

Міністр каже, що Швеція зараз близька до виконання всіх пунктів меморандуму щодо членства в НАТО.

Його речниця Ганна Ерхардт зазначила, що процес вступу Швеції до НАТО не призупинено.

"Процес вступу до НАТО не зупинився. Уряд продовжує виконувати меморандум між Швецією, Фінляндією та Туреччиною. Але Туреччина сама вирішує коли ратифікувати угоду", - пояснила вона.

Незважаючи на попередження Анкари, Швеція "не вжила жодних заходів" для екстрадиції майже 130 терористів або "припинення демонстрацій терористичних угруповань PKK/PYD у Стокгольмі".

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Він також назвав умову, за якої буде схвалено меморандум про входження Швеції в НАТО. За словами Ердогана, Туреччина погодиться на вступ Швеції до НАТО тільки після того, як Швеція видасть цих осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції проблеми зі вступом до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі