четвер, 28 вересня 2023 06:32

У столиці Узбекистану пролунав потужний вибух

У столиці Узбекистану пролунав потужний вибух
У Ташкенті на території аеропорту прогримів потужний вибух і спалахнула пожежа. Фото: t.me/Ateobreaking

У ніч проти 28 вересня у столиці Узбекистану близько 03:00 за місцевим часом стався потужний вибух. Вибухова хвиля відчувалася на відстані до 30 км від епіцентру. Пожежею охоплено значну територію, у прилеглих будинках вибито вікна.

У районі митного складу Ташкентського аеропорту від удару блискавки вибухнули електромобілі, інформують місцеві ЗМІ та Telegram-канали.

"Влада Узбекистану стверджує, що вибух та пожежа трапилися о 02:43 на одному зі складів, розташованому на території масиву "Будівельник" Сергелійського району міста Ташкент. Після вибуху будівлі митного термінала в аеропорту майже нічого не залишилося. Попередньою причиною вибуху могли стати акумуляторні батареї для електромобілів, які зберігалися на митному складі", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Підмосков'ї пролунав потужний вибух

За свідченням очевидців на місці вибуху багато постраждалих. Від вибухової хвилі пошкоджено будинки та заклади, розташовані неподалік епіцентру. Влада не виключає імовірність теракту.

"Будівля митниці в міжнародному аеропорту Ташкента повністю знищена. Постраждав і сам аеропорт. Рейси скасовано. Потужний вибух у Ташкенті стався через удар блискавки", – повідомляє МВС Узбекистану.

За інформацією відомства, внаслідок вибуху практично повністю знищено склад, який належить ТОВ "Інтер Логістика".

На світанку 25 вересня у російському Курську знову прогриміли вибухи.

У російському Курську 24 вересня двічі за день сталася атака безпілотників. Український безпілотник уранці атакував будівлю Федеральної служби безпеки (ФСБ) у Курську. Другий дрон влучив у нафтопереробний завод поблизу місцевого аеродрому.

Другий вибух у Курську пролунав через кілька годин після першого. Влада міста заявила, що інформація про ще один збитий безпілотник нібито не відповідає дійсності.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Узбекистану пролунав потужний вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі