неділя, 24 квітня 2022 16:02

У Сибіру безконтрольно палають ліси: гасити нема кому - воюють в Україні

У Сибіру безконтрольно палають ліси: гасити нема кому - воюють в Україні
"Грінпіс" Росії заявив, що площа лісових пожеж в країні вже вдвічі більша, ніж у квітні 2021 року. Фото: Юлія Петренко / GreenPeace

У Росії горять сибірські ліси. Займання не можуть загасити через нестачу військових пожежників. Російські військові підрозділи, які зазвичай борються з ними, були передислоковані для вторгнення в Україну.

Про це повідомляє The Independent.

Площа пожеж цього року збільшилася удвічі. За інформацією джерела, лісові пожежі в Росії стають дедалі частішим явищем в регіоні з весни по осінь. Оскільки пожежі викидають величезну кількість вуглекислого газу в атмосферу Арктики, вони є основною причиною занепокоєння з приводу зміни клімату. Вчені неодноразово заявляли, що їх потрібно гасити якомога швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Полярне коло: ЗМІ дізналися, куди Путін переселяє українців

Але цього року кілька пожеж, продовжують горіти, тому що багато військових частин, відповідальних за гасіння пожеж, були відправлені для вторгнення в Україну.

"Оскільки для великих пожеж часто потрібна військова авіація, щоб виявляти і перевіряти звіти з супутників, а також боротися з пожежами в Сибіру, сумнівно, що ці сили будуть доступні навіть влітку, якщо війна продовжиться. Значить, або пожеж буде більше... або ці літаки і особовий склад відведуть із західного фронту і привезуть до Сибіру", — заявила Джессіка Маккарті, дослідник клімату з Університету Маямі.

"Грінпіс" Росії заявив, що площа лісових пожеж в країні вже удвічі більша, ніж у квітні 2021 року.

Російська верхівка мала плани з депортації значної частини українців до концентраційних таборів на заході Сибіру для примусових робіт із будівництва нових міст росіянам.

Зараз ви читаєте новину «У Сибіру безконтрольно палають ліси: гасити нема кому - воюють в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі