четвер, 21 квітня 2022 23:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва планувала депортувати українців для розбудови Сибіру - Данілов

Москва планувала депортувати українців для розбудови Сибіру - Данілов
Влада РФ хоче використовувати українців для будівництва нових міст в Сибіру. Фото: ruslo.info

Російська верхівка мала плани з депортації значної частини українців до концентраційних таборів на заході Сибіру для примусових робіт із будівництва нових міст росіянам.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у своєму інтерв'ю для "Українська Правда".

"6 вересня 21-го року вийшла стаття Шойгу, яка мала назву "Про нові міста Сибіру". Мало хто звернув увагу на цю публікацію, але ми на такі речі звертаємо увагу" - сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, бажання за рахунок українських громадян, розбудовувати Сибір, як це вже було неодноразово, у росіян ніколи не зникне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія наклала санкції на ікру та інші елітні товари з Росії

"Шойгу прямо озвучив цей план – побудувати від 3 до 5 великих міст від 300 тисяч до мільйона населення. І, відповідно, це мали бути українці" - розповів секретар ради безпеки.

Він зазначив, що усі повідомлення, які надавала розвідка партнерів, були про концтабори, фільтраційні табори, а також фізичне знищення президента і вищого політичного керівництва.

Президент-агресор Росії Володимир Путін переселяє українців із тимчасово окупованих територій до Сибіру й за Полярне коло.

Близько 100 тис. людей вже опинилися за тисячі кілометрів від своїх домівок.

Зараз ви читаєте новину «Москва планувала депортувати українців для розбудови Сибіру - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі