понеділок, 08 квітня 2024 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії великі проблеми з медичною сферою - британська розвідка

У Росії великі проблеми з медичною сферою - британська розвідка
Розвідка Великої Британії відзначила зростання нестачі медиків у РФ. Фото: pixabay.com

У Росії спостерігають нестачу лікарів та проблеми в медичній сфері.

Значні ресурсні та фінансові витрати на підтримку війни РФ проти України негативно впливають на низку цивільних секторів країни-агресорки, які обслуговують населення, зокрема медичну галузь, повідомило Міноборони Великої Британії 8 квітня.

"У заяві голови Держдуми РФ від 3 квітня йдеться про нестачу 30 тис. лікарів та їхній дефіцит у близько 50% в районних лікарнях, що на 3,5 тис. спеціалістів більше, ніж у листопаді 2023 року", - зазначає розвідка Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики викрили проблеми в лавах російської армії

Деякі медичні працівники у РФ працюють у приватному секторі, а до 2% російських лікарів та медичних працівників виїхали з Росії, аби уникнути призову.

"Зростання попиту на роботу з боку меншої кількості наявних лікарів сприяло деяким подальшим скороченням. За попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб, що пояснюється довгим робочим днем та низькою заробітною платою", - йдеться в огляді.

Для подолання цього дефіциту Росія набирає лікарів з африканських країн, які не мають жодних підтверджень своєї кваліфікації.

У британській розвідці переконані, що кількість медичних працівників у РФ продовжуватиме скорочуватися протягом 2024 року. Водночас залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації створює потенціал для погіршення якості надання медичної допомоги.

Втрати російських загарбників за минулу добу склали 890 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 448 400 солдатів, повідомив 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Росії великі проблеми з медичною сферою - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі