субота, 04 серпня 2018 10:10

У Росії шиють справи на ще двох українців

У Росії шиють справи на ще двох українців
Політв'язні у Росії: у СІЗО опинилися двоє українців. Фото: informator.news

Водіїв рейсового автобуса Вінниця-Москва Олега Чабана та Олександра Манчура вже кілька місяців тримають у російському СІЗО.

Їх затримали під час рейсу на території Російської Федерації, повідомляє 24 канал.

В автобусі начебто знайшли чотири пакети зі зброєю та вибуховими пристроями. На місце ж одразу прибула група ФСБ. Обох водіїв заарештували.

За словами адвоката Чабана, передати пакети рейсом погодився його колега Манчур. Що лежить всередині - не знав.

Українських дипломатів росіяни повідомили не через три дні, згідно з міжнародним правом, а лише через місяць. Запити МЗС із проханням дозволити консулові відвідати Чабана росіяни ігнорують. Чоловіки перебувають у Брянському СІЗО. Слідчі продовжили термін запобіжного заходу до вересня. Українські правозахисники зараховують цю справу до політичних.

Дружина Олега Чабана дізналася про затримання чоловіка у травні.

"Нам довго не дозволяли бачитись. Я побачила, що у нього був дуже напухлий правий бік. Спитала, чи били його – відповіді не було. Він нічого мені не каже. На сьогоднішній момент ніяких показань проти нього немає, – розповіла Наталія Чабан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли політв'язня Костенка чекати в Україні

3 серпня з російської в'язниці після закінчення терміну звільнили політв'язня Олександра Костенка. Його ув'язнили на 3,5 роки через нібито завдання тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут".

Зараз ви читаєте новину «У Росії шиють справи на ще двох українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі