субота, 04 серпня 2018 09:20

Стало відомо, коли політв'язня Костенка чекати в Україні

Стало відомо, коли політв'язня Костенка чекати в Україні
Політв'язень Костенко: назвали дату повернення. Фото: radiosvoboda.org

Політв'язень і кримський активіст Олександр Костенко, якого випустили із в'язниці в РФ, повернеться до Києва на початку наступного тижня.

"Планується, що вони (Олександр разом та консул Геннадій Брескаленко - gazeta.ua) пізно вночі прибудуть до українського посольства. А вже в понеділок-вівторок чекаємо Олександра у Києві", - пише у Facebook Ірина Геращенко, уповноважена президента в мінській гуманітарній групі ТКГ.

За словами Геращенко, вона розмовляла з Костенком по телефону.

"В нього, до речі, чудова українська мова, каже, що вдихає перші ковтки на волі, от на свободі відчує себе тільки вдома, в Україні", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Олександр Костенко вийшов на волю

3 серпня Олександра Костенка звільнили після закінчення терміну ув'язнення. Його затримали в Сімферополі у лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Був засуджений до 3,5 років позбавлення волі, після чого його вивезли із Криму до російської виправної колонії №5 у м. Кірово-Чепецьк. Своєї провини не визнав.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли політв'язня Костенка чекати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі