понеділок, 27 грудня 2021 14:07

У Росії прокоментували можливість поховання Леніна

У Росії прокоментували можливість поховання Леніна
Тіло Леніна й надалі триматимуть у мавзолеї. Фото: birdinflight

Тіло Володимира Леніна й надалі буде знаходитися у мавзолеї.

Про це повідомив спікер президента Росії Дмитро Пєсков під час відповіді на питання про можливість поховання Леніна, передає ТАСС.

Пєсков заявив представникам медіа, що російська влада не планує виносити мумію Леніна з мавзолею в центрі Москви, і пояснив таку позицію керівництва РФ тим, що нібито зараз "інший порядок денний" та у Росії "інші питання та проблеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік розстріляв труну Леніна

"Ні, таких планів немає. Цього питання немає на порядку денному, зараз інший порядок денний, який рясніє іншими питаннями та проблемами", - зазначив спікер Путіна.

Володимир Ленін помер 21 січня 1924 на 54-му році життя. 22 січня його тіло було забальзамовано, спочатку на короткий термін, а згодом – на тривалий. Саркофаг із мумією більшовицького лідера з 1924 року перебуває у мавзолеї на головній площі Москви, в РФ його вважають "унікальним архітектурним об'єктом".

17 квітня у Москві після карантину відкрився мавзолей Леніна. Черга відвідувачів розтягнулася від Червоної до Манежної площі.

Мавзолей був зачинений від 17 листопада 2020 року через пандемію коронавіруса. З березня 2021 року в ньому проходили регулярні профілактичні роботи, які відбуваються раз на 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії прокоментували можливість поховання Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі